Nieuwsbrief

Gearchiveerde berichten

Nieuwsbrief Mei/Juni 2010

Hallo {$username}

Dit is de Nieuwsbrief van Dierenkliniek "Brouwhuis" voor Mei/Juni 2010.

Zomaar een Dagje 126
Tijdens het werk in de kliniek horen we het wel eens: ik wist niet of ik met spoed moest komen, maar hij heeft last van... En soms blijkt dat die spoed dan ook wel nodig is. Daarom zullen we in de komende afleveringen enkele spoedgevallen behandelen waarbij snel ingrijpen van levensbelang is.

Deze maand oogproblemen.

Lees verder

Volg de teken en vlooien

Uniek en helemaal nieuw op onze website! Vanaf nu is het mogelijk te kijken naar de hoeveelheid teken en vlooien in Nederland en de rest van Europa. Dit is natuurlijk belangrijk om te weten of het belangrijk is om uzelf en uw dieren te beschermen. In de maand mei is er echter al een behoorlijk aantal teken geconstateerd in de regio van Helmond. Bedenk dat ruim een kwart van de teken in Nederland besmet is met de ziekte van Lyme. Daar wordt je niet vrolijk van. Het aantal vlooien valt nog relatief mee, maar zal in de komende maanden ongetwijfeld toenemen. Wij raden dan ook aan om vanaf nu Pulvex pipetten in te zetten tegen de teken. Dit middel is goed te combineren met Stronghold, dat perfect werkt tegen vlooien.

Gaat uw dier mee naar het buitenland? Houdt dan de Parasietenwijzer op de site in de gaten.

Lees verder 

Vakantietijd

En als we het toch over reizen naar het buitenland hebben: Ga goed voorbereid op reis!

Reist u met uw dier binnen de EU dan zijn de volgende eisen in ieder geval van toepassing:

  • Chip: Elk dier dat reist binnen de EU moet te identificeren zijn aan de hand van een chip. 
  • Hondsdolheid (Rabies) Vaccinatie: minimaal 21 dagen voor vertrek (bij honden vanaf 12 weken leeftijd).
  • Officieel Europees Paspoort: Het dierenpaspoort wordt volledig ingevuld door de dierenkliniek. Alle wijzigingen dienen voorzien te zijn van een stempel en handtekening van de dierenarts.

Gaat u naar Ierland, Malta, het Verenigd Koninkrijk en Zweden of buiten de EU op vakantie, informeer dan tijdig naar de aanvullende eisen. Bedenk dat voor een reis naar het Verenigd Konikrijk of Zweden een voorbereiding van 7 tot 12 maanden nodig is.

Daarnaast is een goede ongediertebestrijding belangrijk:

  • Noord-Europa: Stronghold aangevuld met Pulvex (bestrijding en voorkomen van teken, vlooien, Franse hartworm, Ehrlichia)
  • Zuid-Europa: Stronghold en Scalibor tekenband (bestrijding en voorkomen van teken, vlooien, hartworm, zandmuggen, Leishmania, Ehrlichia, Babesia)

Lees verder

Vetessentials

Helemaal nieuw in het assortiment bij Dierenkliniek "Brouwhuis" is de voedingslijn Vet Essentials van Hill's. Deze voeding heeft vijf belangrijke pijlers en is daardoor ideaal voor de hond en de kat:

  • Gebit: Brokken met een unieke technologie die een wetenschappelijk bewezen reinigende werking hebben.
  • Gewicht: De geschikte hoeveelheden eiwitten en vet om het ideale gewicht op peil te helpen houden.
  • Huid & Vacht: Hoge gehalten omega-6 vetzuren zorgen voor een gezonde huid en een glanzende vacht
  • Spijsvertering: Licht verteerbare eiwitten en een optimale balans van vezels om een gezond spijsverteringskanaal te ondersteunen.
  • Vitaliteit: Een perfecte balans van mineralen en omega-3 vetzuren voor een gezonde ontwikkeling van botten en gewrichten

De voedingen van Hill's Vet Essentials zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de dierenarts en zijn er voor honden (puppy, 1-6 jaar, 7 jaar en ouder voor kleine en grote rassen) en katten (kittens, 1-6 jaar, 7 jaar en ouder).

Lees Verder

Wijzig de voorkeuren voor de nieuwsbrief
{$preferences}

Klik hieronder om geen berichten meer te ontvangen
{$unsubscribe}

De informatie verzonden in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde met mailadres {$email}. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden verleend. Ook staat de afzender niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, noch voor een tijdige ontvangst hiervan. Indien bovenstaande e-mail bericht niet aan u gericht is, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend het e-mail bericht te retourneren aan de verzender en het bericht te verwijderen.