Nieuwsbrief

Gearchiveerde berichten

Nieuwsbrief Zomer 2010

Hallo {$username}

Dit is de Nieuwsbrief van Dierenkliniek "Brouwhuis". Helaas, Oranje heeft verloren tegen Spanje. Nu het WK is afgelopen kunnen we ons eindelijk opmaken voor de vakantie. Deze nieuwsbrief staat dan ook in het teken van huisdieren en vakantie. Sommige huisdieren zullen meegaan op vakantie, anderen gaan weer naar het pension.

Vakantietijd
Als je huisdier mee gaat op vakantie is het goed te realiseren dat er in de vakantielanden andere ziekten voorkomen dan in Nederland. Teken in Nederland brengen Lyme over, maar in het buitenland brengen zij ook ernstigere ziekten als Babesia en Ehrlichia over. Daarnaast komen er muggen voor in Zuid-Europa die Leishmania overdragen. Al met al een goede reden om jezelf en je huisdier goed te beschermen. Al voordat je op vakantie gaat.

Binnen Europa zijn verplicht: een Rabies (Hondsdolheid) enting, een chip een en Europees paspoort.

De bovenstaande ziekten voorkom je met ons behandelschema:
Noord-Europa (o.a. Belgie/Duitsland/Noord-Frankrijk): Stronghold aangevuld met Pulvex.
Ter voorkoming van vlooien, teken, de ziekte van Lyme en Ehrlichia.
Zuid-Europa (o.a. Zuid-Frankrijk/Italie/Spanje/Portugal): Stronghold en Scalibor tekenband.
Ter voorkoming van vlooien, teken, zandmuggen, de ziekte van Lyme, Ehrlichia, Babesia en Leishmania.

Begin bij voorkeur een maand voor vertrek met de genoemde behandelingen, zodat je dieren optimaal zijn beschermd.

Lees er alles over in de Vakantie Folder (PDF)

Zomaar een Dagje 127
De eerste echt warme dagen van het jaar zijn een feit, barbecues worden ontstoken en zwembaden gevuld. Dieren worden actiever, vrolijker, net als de baasjes. Wij op de kliniek zijn daar geen uitzondering in. We hopen dan ook op een lange warme zomer. Toch denken we ook weer aan de bekende "zomerpatienten" die we elk jaar weer behandelen. We vinden het dan ook slim om een overzichtje te geven met de risico's die uw dier kan lopen tijdens de zomer.

Lees Verder

Gechipt?
Traditioneel puilen tijdens de vakantiemaanden de asiels weer uit. Er worden veel dieren gevonden en gelukkig ook herplaatst. Maar natuurlijk moet je er niet aan denken als je eigen dier wegloopt en niet meer te vinden is. Met een chip kan veel ellende worden voorkomen. De chip werkt als een streepjescode en bevat 15 cijfers. Wordt je dier naar het asiel gebracht dan controleren zij de chip en vragen de gegevens op via internet. Met een telefoontje weet je precies waar je huisdier is.

Is je dier al gechipt? Controleer dan voor je op reis gaat of de gegevens kloppen via Petbase.

Lees verder

Ontwormd of niet ontwormd?
Meld je nu aan voor de gratis herinneringsservice van Profender en Drontal. Je ontvangt elke 3 maanden een gratis sms of e-mail om je er aan te herinneren dat je dieren weer ontwormd moeten worden. Je ontvangt in totaal 4 gratis berichten. Daarna kun je zelf aangeven of je de service wilt verlengen. Om de service eerder op te zeggen volg je de link in de berichten die je ontvangt.

Maak gebruik van deze gratis herinneringsservice

Pension
Gaat je huisdier naar het pension, dan zijn er een aantal belangrijke zaken. Het pension verplicht vaak het gebruik van speciale entingen. Voor de hond betreft dit naast de Cocktail ook de Kennelhoest enting. Voor de kat gaat het dan naast de katten- en niesziekte enting ook om de Bordetella neusenting.

Wijzig de voorkeuren voor de nieuwsbrief
{$preferences}

Klik hieronder om geen berichten meer te ontvangen
{$unsubscribe}

Zorg verder vooraf voor een goede vlooien- en tekenbestrijding met Stronghold (kat/hond) en Pulvex (hond). Na terugkomst moet deze behandeling worden herhaald. Daarnaast is een goede ontworming bij thuiskomst van belang. Op deze manier komt je dier zijn pensionperiode zonder ongemakken door.

Lees verder

Houd het hoofd koel!
De eerst weken van juli waren ontzettend warm. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze dieren zijn dit zware tijden. Dan ben je blij als de onweerswolken weer even over trekken. Deze tips helpen mee om het hoofd van je huisdieren koel te houden:

  • Doe rustig aan, voorkom opwindende uitstapjes en laat de hond niet naast de fiets rennen
  • Let zeker op met kortsnuitige honden. Een bezoek aan de dierenarts geeft stress en is bij warmte alleen aan te raden op koele momenten (vroeg in de ochtend)
  • Zorg voor voldoende drinkwater, dat altijd ter beschikking moet staan
  • Wandel alleen in de koelte, bijvoorbeeld in de vroege ochtend en late avond
  • Laat een dier (of mens) niet in de auto achter, ook niet met de ramen open
  • Laat een dier nooit in de volle zon liggen, zelfs niet als ze het zelf willen
  • Smeer de oren van honden en katten in met zonnebrandcreme, vooral bij de dieren met een lichte vacht (SPF 30 of sunblock)
  • Zorg voor een koele plek. In een kooi kan dit met een koude waterfles met een doek er omheen.

Lees verder

Openingstijden
Ook tijdens de zomermaanden kunt u van maandag tot en met vrijdag terecht.

Wij zijn de hele zomer geopend!

Fijne Zomervakantie!

De informatie verzonden in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde met mailadres {$email}. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden verleend. Ook staat de afzender niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, noch voor een tijdige ontvangst hiervan. Indien bovenstaande e-mail bericht niet aan u gericht is, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend het e-mail bericht te retourneren aan de verzender en het bericht te verwijderen.