Nieuwsbrief

Gearchiveerde berichten

Nieuwsbrief Maart/April

Hallo {$username}

Dit is de Nieuwsbrief van Dierenkliniek "Brouwhuis" van maart/april 2011.

Konijnenspreekuren
De hele maand maart staat in het teken van de vaccinaties voor de konijnen. Iedere dinsdag en vrijdag in maart kunt u op afspraak komen om uw konijn te vaccineren tegen Myxomatose en VHS. Met deze vaccinatie wordt uw konijn gedurende de zomer beschermd. Dit is precies de periode waarin er veel muggen voorkomen. Muggen zijn de belangrijkste verspreider van Myxomatose en VHS. De bescherming via de vaccinatie duurt ongeveer 6 maanden. In september wordt iedereen opgeroepen voor de tweede vaccinatie om ook najaarsbesmettingen te voorkomen.

Een afspraak voor een lichamelijk onderzoek en vaccinatie van uw konijn maakt u via telefoonnummer 0492-515977.

Meer over konijnen

Week van de Teek
De week van 4 tot en met 10 april staat in het teken van de teek. Dit ongedierte veroorzaakt bij dieren en mensen nogal eens problemen. Om de problemen bij de mens in kaart te brengen is er nu de "Week van de Teek". Deze week staat het voorkomen van tekenbeten in de schijnwerpers. Voor meer informatie over teken bij de mens kijkt u op www.weekvandeteek.nl.

Voor meer informatie over teken bij dieren kunt u terecht bij Dierenkliniek "Brouwhuis". Op dit moment adviseren we Pulvex voor de bestrijding van teken op uw hond. Effipro Spot-on wordt bij de kat gebruikt als enige veilige middel tegen teken.

Om precies te weten hoeveel teken er in onze omgeving voorkomen, zijn wij de Parasietenwijzer gestart. Op dit gedeelte van onze website staan tellingen van teken en vlooien. U kunt zo precies zien welke teken in Europa voorkomen en in welke aantallen. Dan weet u direct dat het zinvol is om uw huisdier goed te beschermen. Ook wanneer uw dier mee gaat op vakantie.

Bekijk de parasietenwijzer

Gewijzigde openingstijden rond Pasen en Hemelvaart
Op Goede Vrijdag 22 april is de kliniek normaal geopend. Paasmaandag 25 april is de kliniek gesloten. Vanaf 26 april gelden de normale openingstijden (van 8.30-19.30 uur)

Met Hemelvaart is de kliniek gesloten op Donderdag 2 juni. Op Vrijdag 3 juni is de kliniek ook normaal geopend.

Wijzig de voorkeuren voor de nieuwsbrief
{$preferences}

Klik hieronder om geen berichten meer te ontvangen
{$unsubscribe}

De informatie verzonden in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde met mailadres {$email}. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden verleend. Ook staat de afzender niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, noch voor een tijdige ontvangst hiervan. Indien bovenstaande e-mail bericht niet aan u gericht is, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend het e-mail bericht te retourneren aan de verzender en het bericht te verwijderen.