Nieuwsbrief

Gearchiveerde berichten

Nieuwsbrief April 2009

Hallo {$username}

Dit is de Nieuwsbrief van Dierenkliniek "Brouwhuis", April 2009.

Konijnenavond
Donderdag 23 april 2009 organiseert Dierenkliniek "Brouwhuis" een Konijnenavond. Tijdens deze avond worden vele vragen over de verzorging van konijnen beantwoord: Wordt het een buiten- of binnenkonijn? Moet ik mijn konijn vaccineren en waartegen? Waar zie ik aan dat mijn konijn ziek is? Kan ik mijn konijn verzekeren tegen dierenartskosten? En wat doe ik met mijn konijn als ik op vakantie ga? Daarnaast krijg je een kijkje in de mogelijkheden tot onderzoek en behandeling bij konijnen. De Konijnenavond vindt plaats op donderdag 23 april en start om 20.00 uur in de kliniek aan de Rivierensingel 730 in Helmond. Toegang tot deze avond is gratis. Opgave bij de kliniek, via telefoonnummer 0492-515977 of
info@dierenkliniek.com. Zit je zelf nog met een vraag, dan kun je die bij aanmelding doorgeven.

Week van de Teek
De week van 30 maart tot en met 5 april staat in het teken van de teek. Dit ongedierte veroorzaakt bij dieren en mensen nogal eens problemen. Om de problemen bij de mens in kaart te brengen is er nu de "Week van de Teek". Deze week staat het voorkomen van tekenbeten in de schijnwerpers. Voor meer informatie over teken bij de mens kijkt u op
www.weekvandeteek.nl. Voor meer informatie over teken bij dieren kunt u terecht op de kliniek. Op dit moment gebruiken we Pulvex voor de bestrijding van teken op uw hond. Frontline wordt bij de kat gebruikt als enige veilige middel tegen teken.

Lees verder

Vakantietijd
De plannen voor de vakantie zijn er weer. Ook uw dier moet goed voorbereid zijn op zo'n reis. Dat komt dan helemaal goed met de tips op de website van Dierenkliniek "Brouwhuis". Reist u met uw dier binnen de EU dan zijn de volgende eisen in ieder geval van toepassing:

  • Chip: Elk dier dat reist binnen de EU moet te identificeren zijn aan de hand van een chip.
  • Hondsdolheid (Rabies): De enting mag vanaf 12 weken leeftijd worden toegediend. Binnen de EU geldt dat uw hond minimaal 21 dagen voor vertrek gevaccineerd moet zijn.
  • Officieel Europees Paspoort: Het dierenpaspoort wordt volledig ingevuld door de dierenkliniek. Alle wijzigingen dienen voorzien te zijn van een stempel en handtekening van de dierenarts.

(met uitzondering van Ierland, Malta, het Verenigd Koninkrijk en Zweden)

Daarnaast is een goede ongediertebestrijding belangrijk:

  • Noord-Europa (o.a. Belgie/Duitsland/Noord-Frankrijk): Stronghold aangevuld met Tick-Fence of Pulvex.
  • Zuid-Europa (o.a. Zuid-Frankrijk/Italie/Spanje/Portugal): Stronghold en Scalibor tekenband.

Lees verder

Vakantie Checklist

Reisziekte

Fotoreportages van Operaties
Ook diegene die meer wil weten over operaties bij dieren kan nu op onze website terecht. Er staan inmiddels een aantal fotoreportages op van dieren die in de kliniek zijn geopereerd. Op dit moment gaat het om de volgende ingrepen:

Gewijzigde openingstijden
Op Goede Vrijdag 10 april is de kliniek normaal geopend. Paasmaandag 13 april is de kliniek gesloten. Vanaf 14 april gelden de normale openingstijden.

Fijne Paasdagen!


Wijzig de voorkeuren voor de nieuwsbrief
{$preferences}

Klik hieronder om geen berichten meer te ontvangen
{$unsubscribe}

De informatie verzonden in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde met mailadres {$email}. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden verleend. Ook staat de afzender niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, noch voor een tijdige ontvangst hiervan. Indien bovenstaande e-mail bericht niet aan u gericht is, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend het e-mail bericht te retourneren aan de verzender en het bericht te verwijderen.