Nieuwsbrief

Gearchiveerde berichten

Nieuwsbrief Mei/Juni 2009

Hallo {$username}

Dit is de Nieuwsbrief van Dierenkliniek "Brouwhuis" voor mei en juni 2009.

Zomaar een Dagje 115
Ik was druk bezig met het voorbereiden van onze Konijnenavond van eind april. Een deel van de presentatie, die bedoeld was voor eigenaren had ik al af. Over voeding, nieuwe soorten hooi en de calciumhuishouding van het konijn zou het in ieder geval gaan. Maar mijn grote vraag was, hoe kan ik op een leuke manier laten zien wat er allemaal mogelijk is aan onderzoek en behandeling bij het konijn. Ik was bang dat het een saaie opsomming zou gaan worden van bloedonderzoek, rontgen en een sterilisatie konijn. Maar toen kwam Bailey, het konijn van een van onze assistentes, in de problemen. Direct een goede casus voor de toeschouwers.

Lees Verder

Konijnenavond 2
Vanwege het succes van de vorige Konijnenavond organiseren wij donderdag 25 juni 2009 wederom een Konijnenavond. Tijdens deze avond worden vele vragen over de verzorging van konijnen beantwoord: Kan ik mijn konijn verzekeren tegen dierenartskosten? Moet ik mijn konijn vaccineren en waartegen? Waar zie ik aan dat mijn konijn ziek is? En wat doe ik met mijn konijn als ik op vakantie ga? Daarnaast krijg je een kijkje in de mogelijkheden tot onderzoek en behandeling bij konijnen. De Konijnenavond vindt plaats op donderdag 25 juni en start om 19.45 uur in de kliniek aan de Rivierensingel 730 in Helmond. Toegang tot deze avond is gratis. Opgave bij de kliniek, via telefoonnummer 0492-515977 of info@dierenkliniek.com. Zit je zelf nog met een vraag, dan kun je die bij aanmelding doorgeven.

Lees Verder

Ongedierte bestrijding
Ondanks de extreem koude winter is het gehalte aan ongedierte dit jaar ontzettend groot. Voor onze huisdieren zijn het vooral de vlooien, teken en wormen die voor problemen kunnen zorgen. Het is daarom ontzettend belangrijk om te zorgen voor een goede ongediertebestrijding. De volgende adviezen gelden:

 • Vlooienbestrijding: Meest eenvoudige is de Stronghold pipet in de nek van uw hond, kat of fret. Stronghold werkt ook bij de luizenbestrijding van het konijn. Iedere maand herhalen.
 • Tekenbestrijding: Voor de hond is er de keuze tussen de Pulvex pipetten die iedere maand herhaald moeten worden of de Scalibor tekenband die 6 maanden werkt. Tekenbestrijding bij de kat is een stukje ingewikkelder, omdat er geen middel is dat zowel veilig is voor de kat en een tekenbeet voorkomt. Frontline spray of druppels helpen soms wel.
  Lees Verder
 • Ontworming: Volgens het laatste advies (oktober 2008) dient de ontworming voor hond en kat 4 keer per jaar te worden herhaald. Wij gebruiken voor de hond Mebendoral tabletten of Drontal tabletten, voor de kat Profender pipetten (eenvoudig in de nek, geen gevecht) of Drontal tabletten.
  Lees Verder

Alle middelen zijn verkrijgbaar bij Dierenkliniek "Brouwhuis"

Vakantietijd
Wie op vakantie gaat en zijn hond of kat meeneemt doet er verstandig aan even in de kliniek te informeren naar de eisen per land. Daarnaast is een goede ongediertebestrijding belangrijk:

 • Noord-Europa (o.a. Belgie/Duitsland/Noord-Frankrijk): Stronghold aangevuld met Pulvex of Tick-Fence.
 • Zuid-Europa (o.a. Zuid-Frankrijk/Italie/Spanje/Portugal): Stronghold en Scalibor tekenband.
  Begin minimaal een maand voor vertrek met de genoemde behandelingen, zodat uw dieren optimaal zijn beschermd.

Lees Verder

Pension
Gaat uw huisdier naar het pension, dan zijn er een aantal belangrijke zaken. Het pension verplicht vaak het gebruik van speciale entingen. Voor de hond betreft dit naast de Cocktail ook de Kennelhoest enting. Voor de kat gaat het dan naast de katten- en niesziekte enting ook om de Bordetella neusenting. Er zijn pensions die deze entingen niet verplichten, maar het verdient de aanbeveling om de entingen dan alsnog te laten zetten.

Zorg verder vooraf voor een goede vlooien- en tekenbestrijding. Na terugkomst moet deze behandeling worden herhaald. Daarnaast is een goede ontworming nu van belang. Op deze manier komt uw dier zijn pensionperiode zonder ongemakken door.

Gewijzigde openingstijden
Op Pinkstermaandag 1 juni is de kliniek gesloten. Vanaf 2 juni gelden de normale openingstijden.

Nieuwsbrief ook door andere laten lezen? Stuur onderstaande link door en ze krijgen de brief te zien:

http://www.dierenkliniek.com/web/index.php?mact=NMS,cntnt01,default,0&cntnt01msgID=7&cntnt01returnid=337

Fijne Pinksteren!

 

Wijzig de voorkeuren voor de nieuwsbrief
{$preferences}

Klik hieronder om geen berichten meer te ontvangen
{$unsubscribe}

De informatie verzonden in dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde met mailadres {$email}. Aan de inhoud van dit bericht kunnen geen rechten worden verleend. Ook staat de afzender niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail bericht, noch voor een tijdige ontvangst hiervan. Indien bovenstaande e-mail bericht niet aan u gericht is, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend het e-mail bericht te retourneren aan de verzender en het bericht te verwijderen.