Welkom op de website van Dierenkliniek "Brouwhuis"

Konijnenspreekuren en Konijnenavond 2010

Geplaatst op: Mar 1, 2011

In maart 2010 organiseren wij speciale vaccinatie-spreekuren voor konijnen op elke dinsdag en vrijdag. Tijdens dit spreekuur wordt uw konijn nagekeken door de dierenarts. Daarnaast wordt uw konijn gevaccineerd ter voorkoming van twee besmettelijke virusziekten: Myxomatose en Virale Heamorrhagische Konijnenziekte (VHS). Een afspraak kunt u maken bij de kliniek.

Myxomatose wordt door muggen overgebracht van besmette wilde konijnen op huiskonijnen. VHS wordt met name via muggen en via besmet groenvoer op konijnen overgedragen. Konijnen kunnen deze ziektes krijgen, zelfs als zij nooit buiten komen.

Er is geen behandeling voor Myxomatose en VHS. Een ziek konijn zal aan de ziekte overlijden. Beide ziekten zijn echter te voorkomen. Weer muggen, geef alleen kasgroenten en - het belangrijkste - laat uw konijnen twee maal per jaar vaccineren.

Wordt een konijn voor het eerst gevaccineerd dan adviseren wij het konijn vanaf 8 weken leeftijd te vaccineren voor Myxomatose en VHS. De bescherming voor Myxomatose houdt ongeveer 4 tot 6 maanden aan. Daarom raden wij aan uw konijn 2 keer per jaar te laten vaccineren (in het voorjaar en aan het einde van de zomer).

Binnenkort organiseren wij zes vaccinatiespreekuren waarop u (op afspraak) uw konijn voor een gereduceerd tarief kunt laten vaccineren tegen Myxomatose en VHS.

De vaccinatiespreekuren (altijd op afspraak) worden in maart gehouden op:

Dinsdag tussen 14.00-16.00 uur en 18.00-19.00 uur
Vrijdag tussen 14.00-16.00 uur en 18.00-19.00 uur

Voor het maken van een afspraak voor de vaccinatie kunt u ons bellen op telefoonnummer 0492-515977.

Zie ook ons Vaccinatieschema

Daarnaast is er iedere eerste dinsdag van de maand ook een Konijnenspreekuur om uw konijn te laten vaccineren.